Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud nemáte hmoždíř, míchejte metličkou v keramické misce). Nezkracujte čas míchání – cibulka krásně zjemní a ztratí svou štiplavou chuť! Poté přidáme vinný ocet, opepříme, přidáme cca 1 lžičku hořčice a podle potřeby ještě dolijeme olivový olej a dochutíme třtinovým cukrem. Vše znovu smícháme. Zálivku dáme na chvíli do ledničky.
Ledový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a smícháme se salátem. Zalijeme zálivkou, opatrně promícháme a máme hotovo.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu