Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka. Následně ledvinky opláchneme a spaříme horkou vodou. Na sádle rozškvaříme špek, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, usekaný česnek, kmín a osmahneme dozlatova. Přidáme ledvinky, pepř, sůl a dusíme (bez poklice) cca 30 minut do poloměkka. Zredukujeme, zaprášíme moukou, restujeme a zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Dochutíme a vmícháme petrželovou nať.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie