Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka. Následně ledvinky opláchneme a spaříme horkou vodou. Na sádle rozškvaříme špek, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, usekaný česnek, kmín a osmahneme dozlatova. Přidáme ledvinky, pepř, sůl a dusíme (bez poklice) cca 30 minut do poloměkka. Zredukujeme, zaprášíme moukou, restujeme a zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Dochutíme a vmícháme petrželovou nať.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka