Uvaříme si kávu – silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort