Uvaříme si kávu – silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa