Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva a vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice. Mezitím nakrájíme ovoce na měsíčky a třešně můžeme vypeckovat, ale nemusíme. Těsto lehce vyválíme a vmáčkneme do vymazané a vysypané koláčové formy, kraje vytlačíme výše. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 25–30 minut. Potom vyjmeme z trouby, namažeme marmeládou, rozložíme ovoce dle fantazie – já dávám doprostřed trochu třešní, potom dokola mandarinky, potom dokola broskve a znova třešně, mandarinky, broskve – jako terč. A znova vložíme na 10 minut do trouby. Nakonec na koláč nalijeme lehce vychladlou želatinu, kterou připravíme dle návodu.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky