Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva a vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice. Mezitím nakrájíme ovoce na měsíčky a třešně můžeme vypeckovat, ale nemusíme. Těsto lehce vyválíme a vmáčkneme do vymazané a vysypané koláčové formy, kraje vytlačíme výše. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 25–30 minut. Potom vyjmeme z trouby, namažeme marmeládou, rozložíme ovoce dle fantazie – já dávám doprostřed trochu třešní, potom dokola mandarinky, potom dokola broskve a znova třešně, mandarinky, broskve – jako terč. A znova vložíme na 10 minut do trouby. Nakonec na koláč nalijeme lehce vychladlou želatinu, kterou připravíme dle návodu.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček