Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva a vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice. Mezitím nakrájíme ovoce na měsíčky a třešně můžeme vypeckovat, ale nemusíme. Těsto lehce vyválíme a vmáčkneme do vymazané a vysypané koláčové formy, kraje vytlačíme výše. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 25–30 minut. Potom vyjmeme z trouby, namažeme marmeládou, rozložíme ovoce dle fantazie – já dávám doprostřed trochu třešní, potom dokola mandarinky, potom dokola broskve a znova třešně, mandarinky, broskve – jako terč. A znova vložíme na 10 minut do trouby. Nakonec na koláč nalijeme lehce vychladlou želatinu, kterou připravíme dle návodu.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami