Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva a vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice. Mezitím nakrájíme ovoce na měsíčky a třešně můžeme vypeckovat, ale nemusíme. Těsto lehce vyválíme a vmáčkneme do vymazané a vysypané koláčové formy, kraje vytlačíme výše. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 25–30 minut. Potom vyjmeme z trouby, namažeme marmeládou, rozložíme ovoce dle fantazie – já dávám doprostřed trochu třešní, potom dokola mandarinky, potom dokola broskve a znova třešně, mandarinky, broskve – jako terč. A znova vložíme na 10 minut do trouby. Nakonec na koláč nalijeme lehce vychladlou želatinu, kterou připravíme dle návodu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka