Těstovinový salát Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku.… více o Těstovinový salát
Těstovinový salát Uvaříme těstoviny, mezitím nakrájíme zeleninu, poté zcedíme a necháme vychladnout. Dále maso nakrajíme na nudličky a… více o Těstovinový salát
Skvělý těstovinový salát Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus… více o Skvělý těstovinový salát
Slunečnicový, olivový, řepkový nebo kokosový. Jak se vyznat v… Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení… Celý článek
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý… Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit.… Celý článek
Superpotraviny pro vašeho školáka: Vyzkoušejte jídla, která… Vrátit se po prázdninách zpátky do školy není pro děti vůbec lehké. Musí sedět v lavici,… Celý článek
Americká buchta 4 vejce utřeme s hrnkem cukru. Přidáme dva hrnky mouky, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme… více o Americká buchta
Jablíčková rychlovka Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky… více o Jablíčková rychlovka
Mandarinková buchta Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
Oříškový chlebíček Troubu předehřejeme na 140 °C. Vše smícháme (banány rozmačkáme) a nakonec přidáme prášek do pečiva. Nalijeme do… více o Oříškový chlebíček
Hovězí pečeně na pivu Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat. … více o Hovězí pečeně na pivu
Zapékané brambory s mletým masem Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Frankfurtská polévka – smetanová Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr… více o Frankfurtská polévka – smetanová
Cizrna s česnekem Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka.. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Rajčata s cibulí Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky či plátky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dáme do mísy. V hrníčku… více o Rajčata s cibulí
Piškotový pudink Z 1/2 mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme obsah sáčku. Do zbylého mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru … více o Piškotový pudink
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka