Těstovinový salát Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku.… více o Těstovinový salát
Těstovinový salát Uvaříme těstoviny, mezitím nakrájíme zeleninu, poté zcedíme a necháme vychladnout. Dále maso nakrajíme na nudličky a… více o Těstovinový salát
Skvělý těstovinový salát Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus… více o Skvělý těstovinový salát
Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je… Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte… Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní hostina jaksepatří: Menu pro každého milovníka… Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Čokoláda je lék na špatnou náladu a únavu. Toto jsou dobré… Jste vystresovaní, unavení nebo vás honí mlsná? Dejte si bez výčitek čokoládu! Vyberte si však… Celý článek
Kure Kung-pao Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a… více o Kure Kung-pao
Pomazánka tzatziki Tvaroh a sýry utřeme se zakysanou smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření a nastrouhanou okurku. Dobře… více o Pomazánka tzatziki
Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Australská čokoládová buchta z… Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Drožďová polévka s vločkami Mrkev a celer nastrouháme na hrubší nudličky a společně s vločkami dáme vařit do osolené vody. Nakrájenou cibulku… více o Drožďová polévka s vločkami
Staročeský domácí chléb Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Panna cotta – jahodová Dle návodu na sáčku Panna Cotta (fa. Amylon) připravíme panna cottu. Do mističky dáme po obvodu jahody nakrájené na… více o Panna cotta – jahodová
Kachní prsa se švestkovou omáčkou Omáčka: Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor,… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Čína se sójovým masem a kedlubnou Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody… více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Lehoučký gyros Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
Nejjednodušší palačinky Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto.… více o Nejjednodušší palačinky
Játra na jablkách Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi… více o Játra na jablkách