Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku (těsto namačkáme částečně i na strany formy cca do výše 1,5 cm).
Potřeme zavařeninou a na to rozetřeme umixovanou tvarohovou náplň. Urovnáme a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160 °C. Koláč necháme vychladit a pak teprve krájíme na řezy. Na náplň všechny suroviny rozmixujeme nebo rozšleháme.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček