Lemon Cheesecake Ementál

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 75 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • 7
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 400
      g pomazánkové máslo
    • 1
      ks limetka
    • 250
      g mascarpone
    • 1
      lžička rumová tresť
    • 1
      balení želé
    • 200
      g sušenky

Postup přípravy receptu

  • Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
  • V jedné míse mixérem ušleháme všechny sýry, vymačkáme celou limetku, špetku nastrouhané limetkové kůry, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pro hlubší aroma kápnem rumovou esenci.
  • V druhé míse rozmícháme zbytek 3 žloutků a další 4 celá vejce.
  • Vše smícháme dohromady a vylijeme hmotu na korpus. Pro ementálové díry a vtipný efekt rozmixujeme těsto do bublinek na povrchu. Ty pak prasknou při pečení.
  • Pečeme v troubě na 140 stupňů přibližně 50 minut. Formu můžeme položit do pekáče s vodou, abychom tak předešli spálení korpusu. Poté necháme dort v troubě vychladnout a studený ho dáme ještě na 2 hodiny do lednice, kde nám dotuhne.
  • Na ozdobení použijeme želé z prášku s příchutí citronu a zbytek limetky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: