Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
V jedné míse mixérem ušleháme všechny sýry, vymačkáme celou limetku, špetku nastrouhané limetkové kůry, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pro hlubší aroma kápnem rumovou esenci.
V druhé míse rozmícháme zbytek 3 žloutků a další 4 celá vejce.
Vše smícháme dohromady a vylijeme hmotu na korpus. Pro ementálové díry a vtipný efekt rozmixujeme těsto do bublinek na povrchu. Ty pak prasknou při pečení.
Pečeme v troubě na 140 stupňů přibližně 50 minut. Formu můžeme položit do pekáče s vodou, abychom tak předešli spálení korpusu. Poté necháme dort v troubě vychladnout a studený ho dáme ještě na 2 hodiny do lednice, kde nám dotuhne.
Na ozdobení použijeme želé z prášku s příchutí citronu a zbytek limetky.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky