Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
V jedné míse mixérem ušleháme všechny sýry, vymačkáme celou limetku, špetku nastrouhané limetkové kůry, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pro hlubší aroma kápnem rumovou esenci.
V druhé míse rozmícháme zbytek 3 žloutků a další 4 celá vejce.
Vše smícháme dohromady a vylijeme hmotu na korpus. Pro ementálové díry a vtipný efekt rozmixujeme těsto do bublinek na povrchu. Ty pak prasknou při pečení.
Pečeme v troubě na 140 stupňů přibližně 50 minut. Formu můžeme položit do pekáče s vodou, abychom tak předešli spálení korpusu. Poté necháme dort v troubě vychladnout a studený ho dáme ještě na 2 hodiny do lednice, kde nám dotuhne.
Na ozdobení použijeme želé z prášku s příchutí citronu a zbytek limetky.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč