Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
V jedné míse mixérem ušleháme všechny sýry, vymačkáme celou limetku, špetku nastrouhané limetkové kůry, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pro hlubší aroma kápnem rumovou esenci.
V druhé míse rozmícháme zbytek 3 žloutků a další 4 celá vejce.
Vše smícháme dohromady a vylijeme hmotu na korpus. Pro ementálové díry a vtipný efekt rozmixujeme těsto do bublinek na povrchu. Ty pak prasknou při pečení.
Pečeme v troubě na 140 stupňů přibližně 50 minut. Formu můžeme položit do pekáče s vodou, abychom tak předešli spálení korpusu. Poté necháme dort v troubě vychladnout a studený ho dáme ještě na 2 hodiny do lednice, kde nám dotuhne.
Na ozdobení použijeme želé z prášku s příchutí citronu a zbytek limetky.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem