Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhněteme na dno formy.
V jedné míse mixérem ušleháme všechny sýry, vymačkáme celou limetku, špetku nastrouhané limetkové kůry, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pro hlubší aroma kápnem rumovou esenci.
V druhé míse rozmícháme zbytek 3 žloutků a další 4 celá vejce.
Vše smícháme dohromady a vylijeme hmotu na korpus. Pro ementálové díry a vtipný efekt rozmixujeme těsto do bublinek na povrchu. Ty pak prasknou při pečení.
Pečeme v troubě na 140 stupňů přibližně 50 minut. Formu můžeme položit do pekáče s vodou, abychom tak předešli spálení korpusu. Poté necháme dort v troubě vychladnout a studený ho dáme ještě na 2 hodiny do lednice, kde nám dotuhne.
Na ozdobení použijeme želé z prášku s příchutí citronu a zbytek limetky.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem