Nejprve prosijeme mouku s cukrem do mísy, poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby trochu vody, ale pozor, ať těsto není moc řídké. Když máme hotovo, zabalíme těsto a dáme na 30 minut do ledničky.
Mezitím si uvaříme náplň. Do hrnce nasypeme cukr, kukuřičnou mouku, přilijeme vodu a citronovou šťávu ze 3 citronů. Vaříme do ztuhnutí (může to trvat trochu déle, pozor na pecky z citronu, nezapomente je vyndat). Nakonec doprostřed dáme máslo a žloutky, zamícháme a necháme zcela vychladnout.
Těsto vyndáme z ledničky a vyválíme. Vymažeme formu máslem a těsto dáme do formy. Moc neodkrajujeme konce, těsto se trochu srazí. Propícháme vidličkou, aby se nám neudělali na spodku bubliny. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 °C. Poté vyndáme a necháme 20–25 minut vychladnout.
Ze zbytku těsta jsem udělala šátečky, dala sem je do kupy, vyválela, vykrájela kolečka, doprostřed dala trochu povidla a upekla. Byly výborné a škoda, že jich bylo tak málo :).
Z bílků ušleháme sníh, přidáme opatrně cukr a šleháme.
Až vychladne těsto, přidáme náplň a dáme péct dalších 10 minut. Po 10 minutách přidáme sníh a pečeme takových 14 minut. Hlídáme, aby se bílky nepřipálily. Bílková poleva by měla být růžovoučká.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou