Nejprve prosijeme mouku s cukrem do mísy, poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby trochu vody, ale pozor, ať těsto není moc řídké. Když máme hotovo, zabalíme těsto a dáme na 30 minut do ledničky.
Mezitím si uvaříme náplň. Do hrnce nasypeme cukr, kukuřičnou mouku, přilijeme vodu a citronovou šťávu ze 3 citronů. Vaříme do ztuhnutí (může to trvat trochu déle, pozor na pecky z citronu, nezapomente je vyndat). Nakonec doprostřed dáme máslo a žloutky, zamícháme a necháme zcela vychladnout.
Těsto vyndáme z ledničky a vyválíme. Vymažeme formu máslem a těsto dáme do formy. Moc neodkrajujeme konce, těsto se trochu srazí. Propícháme vidličkou, aby se nám neudělali na spodku bubliny. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 °C. Poté vyndáme a necháme 20–25 minut vychladnout.
Ze zbytku těsta jsem udělala šátečky, dala sem je do kupy, vyválela, vykrájela kolečka, doprostřed dala trochu povidla a upekla. Byly výborné a škoda, že jich bylo tak málo :).
Z bílků ušleháme sníh, přidáme opatrně cukr a šleháme.
Až vychladne těsto, přidáme náplň a dáme péct dalších 10 minut. Po 10 minutách přidáme sníh a pečeme takových 14 minut. Hlídáme, aby se bílky nepřipálily. Bílková poleva by měla být růžovoučká.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou