Lenčin buřtguláš

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 100
      g olej
    • 300
      g kuřecí salám
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám, okořeníme, přidáme masox a zalijeme vodou. Vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou (cca 15 minut). Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, nebo klasickou jíškou. Ještě chvilku povaříme a je hotovo.
  • RECEPT 2:
  • Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
  • Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
  • Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.
  • Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale je sytý sám o sobě.
Zařazení: Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: