Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám, okořeníme, přidáme masox a zalijeme vodou. Vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou (cca 15 minut). Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, nebo klasickou jíškou. Ještě chvilku povaříme a je hotovo.
RECEPT 2:
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.
Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale je sytý sám o sobě.
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč