Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit, potom vlijeme šlehačku a uděláme Ameriku na zahuštění (hladká mouka + voda – pozor na hrudky!). Nakonec dochutíme solí, cukrem a citronem. Takto připravenou omáčku ještě propasírujeme a můžeme podávat.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně