g
ovoce
jakékoliv sezonní ovoce, popřípadě i kompotované
4
dl
sirup
jablečný či mandarinkový
Postup přípravy receptu
Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot, nebo tento. Mám ho ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4 vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny 1 minutu při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. 3 minuty šleháme a nakonec pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Teď už šleháme pomalu. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymazaný a vysypaný plech a ihned vložíme do předehřáté trouby – elekrická 200–225 °C, plynová stupeň 3–5. Pečeme 10–15 minut a nepropichujeme, aby piškot neklesl. Po upečení necháme vychladnout.
Když je piškot vychladlý, poklademe ho nakrájeným ovocem (množství zaleží na nás). Do hrnce nalijeme vodu, sirup, pudinky a na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezačne houstnout a průhlednět. Ještě horkou hmotu nalijeme rovnoměrně na piškot s ovocem, uhladíme a necháme vychladnout. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo také kompotované broskve. Sirup se může použít jakýkoliv, ale nejlepší je jablečný, protože je průhledný a ovoce je pak lépe vidět.
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena