Papriky zbavíme vnitřků, okurku oloupeme a všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky. Vařená a oloupaná vejce můžeme přelisovat přes mřížku. Ve velké míse vše smícháme dohromady, podle chuti osolíme a okořeníme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem jako lehkou, ale vydatnou večeře, v letních vedrech ho jíme i jako oběd, pak přidám víc šunky a sýra, je to naprosto skvělé a chutná asi každému.
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky