Papriky zbavíme vnitřků, okurku oloupeme a všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky. Vařená a oloupaná vejce můžeme přelisovat přes mřížku. Ve velké míse vše smícháme dohromady, podle chuti osolíme a okořeníme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem jako lehkou, ale vydatnou večeře, v letních vedrech ho jíme i jako oběd, pak přidám víc šunky a sýra, je to naprosto skvělé a chutná asi každému.
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami