Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu.
Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě