Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu.
Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá