Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu.
Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou