Oloupeme uvařené brambory a vejce natvrdo. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme. Naťovou cibulku nakrájíme i se zelenou částí na kolečka. Ředkvičky pokrájíme na plátky. Ředkev spolu s kedlubnou nakrájíme na hranolky. Oprané listy salátu natrháme na kousky a nasypeme je do velké salátové mísy. Opereme a jemně nasekáme bylinky. Smísíme ocet, olej, sůl, pepř a část bylinek. Připravené brambory, cibulku, ředkvičky, kedlubnu, ředkev a vejce vyskládáme do mísy na salát. Přelijeme dresinkem a posypeme bylinkami.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou