Oloupeme uvařené brambory a vejce natvrdo. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme. Naťovou cibulku nakrájíme i se zelenou částí na kolečka. Ředkvičky pokrájíme na plátky. Ředkev spolu s kedlubnou nakrájíme na hranolky. Oprané listy salátu natrháme na kousky a nasypeme je do velké salátové mísy. Opereme a jemně nasekáme bylinky. Smísíme ocet, olej, sůl, pepř a část bylinek. Připravené brambory, cibulku, ředkvičky, kedlubnu, ředkev a vejce vyskládáme do mísy na salát. Přelijeme dresinkem a posypeme bylinkami.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy