Letno-jarní salát

2.82

hodnoceno: 17
Příprava: 15 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 10
      ks ředkvička
    • pepř mletý
    • 150
      g sýr niva
    • 1
      kelímek bílý jogurt 150–200 g
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      ks ledový salát
    • 10
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  • Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout. Do misky dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme najemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný. Salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: