Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout. Do misky dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme najemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný. Salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami