Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout. Do misky dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme najemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný. Salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu