Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout. Do misky dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme najemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný. Salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí