Z konzervy vyjmeme obsah pokud možno bez tuku, rozmačkáme vidličkou, přidáme 1 vejce, zahustíme jemnými vločkami (event. strouhankou) podle potřeby a přidáme další přísady. Lžící vykrajujeme noky, které tvarujeme na ploché placičky – nižší a trochu menší, než klasické karbanátky. Obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách ve 100 % tuku.
Jako přílohu jíme brambory nebo bramborovou kaši. Jsou však dobré i na chleba s tatarkou či kečupem, nebo jen se zeleninovým salátem. Množství je pro 2 větší jedlíky.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari