Z konzervy vyjmeme obsah pokud možno bez tuku, rozmačkáme vidličkou, přidáme 1 vejce, zahustíme jemnými vločkami (event. strouhankou) podle potřeby a přidáme další přísady. Lžící vykrajujeme noky, které tvarujeme na ploché placičky – nižší a trochu menší, než klasické karbanátky. Obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách ve 100 % tuku.
Jako přílohu jíme brambory nebo bramborovou kaši. Jsou však dobré i na chleba s tatarkou či kečupem, nebo jen se zeleninovým salátem. Množství je pro 2 větší jedlíky.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky