Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky nakrájenou žemli. Dobře propracujeme, těsto se nesmí lepit. Potom v míse nechám asi 1 hodinu kynout, já těsto dávám do pootevřené trouby na 50 stupňů. Dobře vykynuté těsto se znova prohnětne, vytvoří se knedlíky, které vaříme ve vroucí, osolené vodě 21 minut. Po 11 minutách knedlík obracíme. Když je knedlík hotový, okamžitě po vyndaní, propícháme vidličkou.
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů