Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky nakrájenou žemli. Dobře propracujeme, těsto se nesmí lepit. Potom v míse nechám asi 1 hodinu kynout, já těsto dávám do pootevřené trouby na 50 stupňů. Dobře vykynuté těsto se znova prohnětne, vytvoří se knedlíky, které vaříme ve vroucí, osolené vodě 21 minut. Po 11 minutách knedlík obracíme. Když je knedlík hotový, okamžitě po vyndaní, propícháme vidličkou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček