Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci másla, vsypeme jablka a dusíme do poloměkka. Přidáme skořici, rozinky, ořechy dle chuti.
Těsto: Máslo (heru), cukr a vejce utřeme či vyšleháme šlehačem. Přidáme mléko, špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Vše umícháme v hladké těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na 2 kusy. Vyválíme na dlouhé pásy (na délku plechu) a plníme náplní. Těsto z pravé i levé strany přeložíme, dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole