Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci másla, vsypeme jablka a dusíme do poloměkka. Přidáme skořici, rozinky, ořechy dle chuti.
Těsto: Máslo (heru), cukr a vejce utřeme či vyšleháme šlehačem. Přidáme mléko, špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Vše umícháme v hladké těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na 2 kusy. Vyválíme na dlouhé pásy (na délku plechu) a plníme náplní. Těsto z pravé i levé strany přeložíme, dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy