Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci másla, vsypeme jablka a dusíme do poloměkka. Přidáme skořici, rozinky, ořechy dle chuti.
Těsto: Máslo (heru), cukr a vejce utřeme či vyšleháme šlehačem. Přidáme mléko, špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Vše umícháme v hladké těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na 2 kusy. Vyválíme na dlouhé pásy (na délku plechu) a plníme náplní. Těsto z pravé i levé strany přeložíme, dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky