Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci másla, vsypeme jablka a dusíme do poloměkka. Přidáme skořici, rozinky, ořechy dle chuti.
Těsto: Máslo (heru), cukr a vejce utřeme či vyšleháme šlehačem. Přidáme mléko, špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Vše umícháme v hladké těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na 2 kusy. Vyválíme na dlouhé pásy (na délku plechu) a plníme náplní. Těsto z pravé i levé strany přeložíme, dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček