Brambory, slaninu, maso a cibulku nakrájíme na kostičky a vložíme do vymazaného pekáčku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme. Navrch jestě rozložíme plátky másla a pečeme do měkka. Potom smícháme 1/2 kelímku smetany s prolisovaným nebo sušeným česnekem a vlijeme do pekáče. Zbylou smetanu smícháme se sýrem a nalijeme na brambory. Pečeme zprudka do zlatova.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva