Vánoční likér z ledových kaštanů Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30… více o Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů
Likér z arónie Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený citron… více o Likér z arónie
Domácí pesto z medvědího česneku 3x jinak: Klasické podle… Medvědí česnek je v posledních letech stále populárnější ingrediencí. A jedním z nejlepších… Celý článek
Jak se vyrovnat se změnou času? Dejte si medvědí česnek, semínka… V neděli 30. března se opět po půl roce mění čas, tentokrát na letní. Tato jarní změna je… Celý článek
Kopřiva dokáže zjara vygruntovat organismus. Vyzkoušejte čisticí… Naše babičky dobře věděly, že mladé jarní kopřivy dokážou vyčistit náš organismus od toxických… Celý článek
Neodolatelné brownies 5x jinak: Křupavé s karamelem, bez mouky i… Dobijte si s příchodem jara baterky přípravou lahodné čokoládové pochoutky zvané brownies.… Celý článek
Jablečná rychlovka Přísady na těsto vymíchat, těsto nalít do vyššího pekáče. Na těsto navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct do… více o Jablečná rychlovka
Kapustový hrnec Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na… více o Kapustový hrnec
Vestfálský měšec Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji… více o Vestfálský měšec
Jarní závitky Na panvi orstujeme mlete maso pouze s pridanou sojovkou asi 5-4-6 lžic. Vyjmeme a na zbytku sojovky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Citronový krém Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke… více o Citronový krém
Crostini s roquefortem Plátky bagety dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a dáme na minutu těsně pod rozpálený gril… více o Crostini s roquefortem
Kakaový koláč ze sojových suků s… Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem,… více o Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Tvarohové šišky s mákem a povidly Těsto: Tvaroh, dětská krupice, vejce, špetka soli se smíchají a vypracují se ze vzniklého těsta šišky. Tyto šišky se… více o Tvarohové šišky s mákem a povidly
Rychlá buchta Do mísy dáme mouku, cukr, pudink a prášek do pečiva a smícháme. Přidáme olej, mléko a žloutky. Zamícháme dle potřeby,… více o Rychlá buchta
Jablíčko v brusince Ve velkém hrnci smícháme jablečný i brusinkový juice a postupně přidáme všechny ingredience. Přivedeme k varu a poté… více o Jablíčko v brusince
Dršťková polévka z ovesných vloček Ovesné vločky a mouku osmahneme na oleji, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou… více o Dršťková polévka z ovesných vloček
Caponata Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata