Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru a přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky. Pomalu pod pokličkou vaříme.
Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.
Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu z citronu.
Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.
Hotové lilky dáme na papírové ubrousky, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka