Lilek s tofu a rajčaty

3.77

hodnoceno: 13
Příprava: 30 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks rajčata
    • hladká mouka
    • 20
      ml smetana
    • citronová šťáva
    • 1
      ks lilek měkčí
    • 100
      g tofu natural
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 2
      ks sušená rajčata
    • panenský olivový olej
    • mořská sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
  • Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru a přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky. Pomalu pod pokličkou vaříme.
  • Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.
  • Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu z citronu.
  • Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.
  • Hotové lilky dáme na papírové ubrousky, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.