Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme je vroucí vodou, oloupané nakrájíme na kostičky, přidáme k houbám a ještě dusíme. Lilky podélně rozřízneme na dvě části, vnitřky pečlivě vydlabeme a nakrájíme najemno. Přidáme k žampionům spolu s mlékem nasáklou houskou, bílkem, solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme. Touto nádivkou lilky naplníme a položíme je do vymazaného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě 30–40 minut při 180 stupních.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová