Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme je vroucí vodou, oloupané nakrájíme na kostičky, přidáme k houbám a ještě dusíme. Lilky podélně rozřízneme na dvě části, vnitřky pečlivě vydlabeme a nakrájíme najemno. Přidáme k žampionům spolu s mlékem nasáklou houskou, bílkem, solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme. Touto nádivkou lilky naplníme a položíme je do vymazaného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě 30–40 minut při 180 stupních.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou