Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme je vroucí vodou, oloupané nakrájíme na kostičky, přidáme k houbám a ještě dusíme. Lilky podélně rozřízneme na dvě části, vnitřky pečlivě vydlabeme a nakrájíme najemno. Přidáme k žampionům spolu s mlékem nasáklou houskou, bílkem, solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme. Touto nádivkou lilky naplníme a položíme je do vymazaného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě 30–40 minut při 180 stupních.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka