Lilek se žampionovou náplní

3.53

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      lžíce mléko
    • 1
      ks bílek
    • pepř mletý
    • 4
      ks lilek malý
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks houska

Postup přípravy receptu

  • Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme je vroucí vodou, oloupané nakrájíme na kostičky, přidáme k houbám a ještě dusíme. Lilky podélně rozřízneme na dvě části, vnitřky pečlivě vydlabeme a nakrájíme najemno. Přidáme k žampionům spolu s mlékem nasáklou houskou, bílkem, solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme. Touto nádivkou lilky naplníme a položíme je do vymazaného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě 30–40 minut při 180 stupních.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.